Beste sporter,

In de persconferentie van afgelopen dinsdag is onder andere verteld dat de maatregelen die golden tot 28 april, verlegd worden tot en met 19 mei. Dat betekent dus dat SportLokaal tot 20 mei gesloten is. Dat vinden we allemaal heel jammer, we missen de gezelligheid van samen sporten. We hopen natuurlijk dat we daarna wel weer lekker samen kunnen trainen!

Tot nu toe hebben we al een aantal alternatieven om jullie in beweging te houden: FitSnacksTV, online MiniWorkshops, LiveLessen op Zoom, FaceBook livestreams en kun je een trainingsschema en elastiek van ons krijgen.
In deze mail laten we je graag weten wat we je de komende tijd nog meer gaan aanbieden!

LiveLessen: let op!

Velen hebben ze al meegedaan of langs zien komen: de Sport(zonder)Lokaal LiveLessen via ZOOM, een online videoplatform, en FaceBook Live. Inmiddels hebben we een lesrooster en komen er steeds meer mogelijkheden bij om thuis live met ons mee te trainen.
In een eerdere mail informeerden we je al over het aanmeldformulier voor de LiveLessen. Vanaf volgende week maandag 27 april is het niet meer mogelijk om de Zoom-links op een andere manier te ontvangen. Als je dus graag mee zou willen doen met onze LiveLessen, meld je dan via onderstaande knop aan voor één of meerdere categorieën (toegelicht in het aanmeldformulier).
Nog niet bekend met Zoom?
Onderaan deze mail vind je een handige video om je wegwijs te maken.

Bootcamp Trail: 
De sportieve trainingstocht

Woensdag 6 mei tussen 14.00 en 19.00 uur

 

Soms moet je outside-the-box denken om tot creatieve oplossingen te komen: wij hebben binnen de kaders van de huidige maatregelen een leuke activiteit ontwikkeld: Bootcamp Trail! Met je eigen huishouden of een miniteam van 2 personen (en 1,5 meter afstand) leg je een route af bestaande uit verschillende ‘stations’. Op elk station is een sportieve, uitdagende opdracht (met uitleg) die iedereen op zijn eigen niveau kan uitvoeren. 

De regels in het kort:
Vanaf 29 april mag jeugd tot en met 18 jaar weer samen trainen in de buitenlucht, kinderen tot 13 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren. Voor volwassenen zijn de regels onveranderd; zelf sporten in de openbare ruimte mag wel. En daarnaast gelden natuurlijk hygiënemaatregelen. Een daarvan is, dat voor sportmiddelen geldt, dat een oppervlak dat mogelijk besmet is eenvoudig gereinigd kan worden met een gewoon schoonmaakmiddel. 
bron: http:// https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-sport

Wij nemen deze regels allemaal in acht bij onze Bootcamp Trail.
Je start dus met je huishouden, of in een team van 2 personen met 1,5 meter afstand. De start is bij SportLokaal, waar je je route ontvangt en op de aan jou toegekende starttijd vertrekt. Onderweg voer je verschillende fysiek uitdagende opdrachten uit, die iedereen natuurlijk op zijn eigen niveau doet. 

Wil je meedoen? Stuur dan een email naar sportlokaal@ziggo.nl. Je ontvangt dan je starttijd. 

Overige informatie

Met het vooruitzicht uiteindelijk onze deuren weer te kunnen openen, bereiden we ons voor op een veilige sportomgeving. Dit zal, zeker in de eerste periode, de nodige aanpassingen vragen van ons allemaal. De branchevereniging NLActief ontwikkelt een protocol waarin staat hoe wij deze aanpassingen vorm kunnen geven. 
Wat kun je hiervan verwachten?
  • Ruimte om te sporten: er wordt onderzocht hoe jouw trainingsplek op een veilige manier gebruikt kan worden. Denk hierbij aan 1,5 meter afstand, regelmatig schoonmaken en plexiglazen afscheidingen. 
  • Maximaal aantal sporters: voor de fitnesszaal verwachten wij te moeten werken met 1 sporter per 10m2. We denken na over het werken in tijdsblokken, die van te voren gereserveerd moeten worden. 

Nieuw: de SportLokaalApp!

Om goed contact met elkaar te kunnen blijven houden, trainingstijd of een groepsles te kunnen reserveren en nog veel meer. De app is nu volop in ontwikkeling: binnenkort meer nieuws!

We hopen jullie hiermee genoeg te hebben geïnformeerd. Heb je nog vragen?
Stuur ons dan een mail of privébericht via FaceBook. 

 

Blijf gezond, blijf fit, 

Team SportLokaal