Beste sporters van SportLokaal,

We zijn nu alweer tien weken open en hopen dat jullie daar net zo van genieten als wij! Want hoewel we je in de afgelopen maanden op allerlei manieren in beweging hebben gehouden: we hebben je gemist.

De maatregelen zijn gaandeweg meer duidelijk geworden en wij hebben daar op onze eigen manier invulling aan gegeven. We hebben met de handvatten die we hebben gekregen, zoals het Afwegingskader binnensporten van het RIVM, het protocol Verantwoord sporten van NOC*NSF en de Noodverordening van de Gemeente Wijdemeren het SportLokaal Protocol opgesteld. Dit hebben we aangeboden aan de Gemeente en tijdens het bezoek van de Dorpencoördinator hebben we laten zien hoe wij deze maatregelen bij SportLokaal vormgeven. We zijn er trots op dat we complimenten hebben ontvangen op onze werkwijze!  

SportLokaal App

In onze app kun je per dag zien wanneer we geopend zijn en welke trainingen je kunt doen. Per training is aangegeven hoeveel sporters mee kunnen doen en hoeveel mensen zich al hebben aangemeld. Je kunt je vanaf een week tot een half uur voor een training aanmelden. Onze trainers weten zo hoeveel sporters zij kunnen verwachten en jij weet zeker dat er plek voor je is.

We willen je vragen om je aan te melden als je zeker weet dat je komt. We zien nu helaas dat mensen zich kort voor een training afmelden. Dat is jammer, voor jou, omdat je niet komt trainen, maar ook voor andere sporters die hadden willen komen, maar zich niet in konden schrijven. En voor de trainer, die zich voorbereidt en verheugt op een training. Maak ook gebruik van de reservelijst; je krijgt dan een seintje als er een plek voor jou is vrijgekomen.  

Fitness

In de SportLokaal App kun je een reservering maken voor een tijdsblok. Je kunt dan 5 kwartier vrij trainen. Je mag gerust wat later komen dan de starttijd van jouw blok; de eindtijd is wel vast. Zo houden we voldoende tijd tot het volgende blok start. We hebben per blok plaats voor maximaal 14 sporters. Zo is er voor jou voldoende ruimte om te trainen én hebben onze trainers tijd en aandacht om je te begeleiden. In de komende tijd breiden we het aantal fitnessblokken uit, in de App is altijd het actuele aanbod zichtbaar.  

Groepstrainingen

In deze trainingen hebben we plaats voor 9 sporters (yoga en pilates 11). Dat past goed in de ruimtes die we beschikbaar hebben, daarnaast merken we dat het trainen in kleinere groepen meer ruimte en aandacht voor onze sporters geeft. En daar worden wij blij van. Ons aanbod is dynamisch; we passen het rooster aan op basis van de beschikbaarheid van onze trainers en jullie wensen. Is er een training die je graag op ons rooster zou willen zien of een dag of tijd waarop je een groepstraining zou wensen? Laat het ons dan weten!
Voor de komende 4 weken hebben we een nieuwe training op donderdagavond: Combat. Een intensieve workout op muziek, waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken uit Tai Chi, karate en kickboksen.
Op verschillende momenten in de week bieden we CircuitTrainingen aan. Kracht, Cardio, Balans en Core komen in deze training aan bod. En iedereen kan meedoen, je kunt de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau.

Abonnementen

Zoals ieder jaar zullen we ook per 1 januari 2021 onze abonnementen aanpassen. We ontwikkelen een nieuwe abonnementsstructuur, die past bij de ontwikkelingen door Corona en aansluit op ons huidige aanbod. Je kunt basisabonnement aanvullen; wil je vaker trainen, personal training, een begeleidingstraject of een nieuw trainingsschema? Dan vragen we je een extra bijdrage. We verwachten je volgende maand ons tarievenoverzicht voor 2021 te kunnen geven.  

Team met kennis en passie

In de afgelopen maanden hebben onze fitnesstrainers aanvullende opleidingen gevolgd. Zo hebben Joey en Julian de opleiding PT Essentials en Health Coaching bij Chivo gevolgd, gaat Joey verder met Performance Trainer bij Dutch HDA, heeft Bibi een opleiding voor de begeleiding van zwangeren gedaan en is zij gestart met de opleiding tot Vitaliteitscoach, en heeft Yvon de opleiding Medical Fitnesstrainer afgerond. Onze nieuwe collega Dominique heeft de opleiding AALO fitnessinstructeur net afgerond en gaat door met de vervolgopleiding Small Group Trainer.
Wij houden dus niet alleen van ons vak, fitness, maar hebben er ook verstand van. We delen dat graag met onze leden. De kleinere groepen tijdens de groepstrainingen en het werken in tijdsblokken in onze fitness past ons dus erg goed. Zo kunnen we onze sporters beter begeleiden en meer aandacht geven.  

Leefstijl

Sport en bewegen zijn belangrijk. Naast ontspanning en voeding zijn het de pijlers voor een gezonde levensstijl. SportLokaal is een lokale kleinschalige professionele fitnessclub, waar je kunt werken aan een gezonde leefstijl. In de komende periode werken wij ons aanbod verder uit en zullen we je over de mogelijkheden die we je kunnen bieden. Heb je vragen of suggesties? Laat het ons weten, zodat we nog beter aan kunnen sluiten op jouw wensen.

Sportieve groeten,

 

Team SportLokaal