Beste sporters,

We hopen dat je een fijne zomervakantie hebt gehad en weer helemaal klaar bent om je sportritme op te pakken. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

In oktober bestaat SportLokaal alweer 8 jaar! Daarom hebben we de komende periode leuke en uitdagende activiteiten voor je. Daarnaast willen we je informeren over de aanpassingen in onze tarieven. In deze Nieuwsbrief lees je er alles over.

 

Vrijdag de 13e: Goed Fout!

Op vrijdag 13 oktober vieren we de hele dag dat we er 8 jaar zijn! Op deze dag hebben we verschillende sportieve activiteiten voor je:

  • Pilates om 09.00 uur: trek je foutste outfit aan en doe mee! Na de les staat er een lekkere traktatie voor je klaar.
  • Spinningmarathon: om 19.00 starten Erik, Heleen en Yvon een extra lange spinningles; wij regelen extra spinningbikes! Maak je borst (en je hartslagband) dus maar nat.
  • Fitness: de hele dag door geven we buikspierkwartiertjes. Meedoen is verplicht 😉
  • De hele dag staan gezonde en lekkere traktaties ven een kopje thee voor je klaar.
  • En wat we verder doen? Dat is nog een verrassing!

4 Weken Fitness Challenge

Onze eigen Eelco (ja, die van Het Spieghelhuys) daagde zichzelf uit om 100 dagen aaneengesloten te fitnessen. Elke dag dus een training. En dat heeft hij gehaald! Een prestatie van formaat, waarvoor we hem in het zonnetje hebben gezet. Eelco inspireerde ons om onze leden een nieuwe uitdaging aan te bieden: In 4 weken tenminste 8 keer trainen!

Deze uitdaging start op maandag 11 september en loopt tot en met zondag 8 oktober as. Bij de receptie kun je jouw stempelkaartje halen, waarop je jouw trainingen kunt laten afstempelen door je trainer. Op vrijdag 13 oktober (en alleen dan!) kun je je volle stempelkaart inleveren en ontvang je een leuke attentie.

Tarieven vanaf 01.12.2023

Prijsverhogingen zijn nooit leuk. De afgelopen jaren hebben wij de verhogingen beperkt gehouden; zo zijn de tarieven vorig jaar met slechts € 2,50 per maand gestegen. Helaas was de laatste verandering niet voldoende om de stijgende kosten te kunnen dekken.

In het afgelopen jaar (november 2022 tot en met juli 2023) zijn de prijzen (zoals energie, loonkosten, inkopen, huur) gemiddeld met 7% gestegen (bron: Consumenten Prijsindex (CPI) van het CBS). We hebben ervoor gekozen om de tarieven met deze indexatie te verhogen. Ons uitgangspunt is en blijft dat we sporten bij SportLokaal voor onze leden betaalbaar willen houden.

Daarnaast maken we een splitsing in onze abonnementsvormen: met een Basisabonnement kun je gebruik maken van onze fitnessfaciliteiten. Wil je onze Small Group Trainingen volgen, dan betaal je hier een toeslag voor. We maken deze keuze, omdat wij geen groepslessen aan grote groepen geven, maar juist kiezen voor kleine groepen. Aandacht en ruimte voor jou met een trainer die speciaal is opgeleid voor de training die jij volgt.

Je kunt aangeven of je vanaf 1 december ook wilt meedoen aan onze Small Group Trainingen. Vraag aan je trainer een formulier waarop je aan kunt geven dat je aan deze trainingen wilt deelnemen. Natuurlijk hebben we voor jou, als lid van SportLokaal, een overgangsregeling: de eerste drie maanden betaal je voor Small Group Training € 5,00. Als je niets aangeeft wordt je abonnement automatisch omgezet in een Basisabonnement, je kunt dus gewoon blijven fitnessen.

Tarieven per maand Huidig tarief Vanaf 01.11.2023
Basis (fitness)    
Senior vast* €  41,00 €  43,85
Senior flexibel** €  51,75 €  55,35
Junior vast* €  30,50 €  32,65
Junior flexibel ** €  36,00 €  38,55
Aanvullingen    
Small group training €   8,50
Small group training overgang*** €   5,00
Strippenkaart Senior 10x € 122,00 € 130,55
Strippenkaart Junior 10x €  90,50 €  96,85
Intake en SportLokaal App €  47,50 €  50,85

 

*vast = overeenkomst voor een jaar. Na deze periode dient deze te worden verlengd door een nieuwe overeenkomst aan te gaan, anders wordt deze omgezet in flexibel.

**flexibel = maandelijks opzegbaar, met in achtneming van een kalendermaand opzegtermijn. Te pauzeren door formulier in te vullen, voor maximaal totaal 3 maanden per jaar.

***overgang = bestaande leden betalen de eerste 3 maanden een gereduceerd tarief voor small group trainingen.

 

Veranderingen

Ook wij staan niet stil, dat kun je al lezen in deze Nieuwsbrief. Ook ons team is continu in beweging. Lindsey heeft gekozen voor een andere stap in haar loopbaan; per 1 oktober verlaat zij team SportLokaal. Wij vinden dat natuurlijk erg jammer en zullen haar aanwezigheid in de fitnesszaal, personal trainingen en in de groepslessen (zeker in de spetterende Zumba!) enorm missen. Daarnaast is Tjerk niet meer werkzaam bij SportLokaal. Gelukkig blijft hij wel bij ons trainen. Wij wensen hen beiden natuurlijk het allerbeste!

Dat betekent wel dat er wat veranderingen zijn. Zo heten we Carmen welkom in ons fitnessteam, zij is inmiddels gestart met de opleiding tot fitnessinstructeur. Thijs is gestart met zijn tweede studiejaar Sportkunde en is inmiddels gediplomeerd personal trainer. Frederique heeft haar opleiding toto Fitnessinstructeur met succes afgerond. Ons aanbod in small group trainingen is in de maand september al wat aangepast, zo hebben we een Bootcamp op zondag om tien uur en een Balance op zaterdagochtend. In de SportLokaal app kun je precies zien welke trainingen we aanbieden.

Wat niet verandert is dat je een training moet reserveren. Zo houden we de drukte in de fitnesszaal in de hand en is er ruimte voor iedereen om te trainen. Gebruik dus de SportLokaal app om jouw training te reserveren en check even in met je kaartje of barcode als je binnen komt!

 

Tot slot

We zijn blij met jou als sporter bij SportLokaal en hopen dat je bij ons blijft trainen. Vanzelfsprekend staan we voor je klaar met trainingsadviezen, tips of een kopje koffie. Als je vragen hebt over onze nieuwe tarieven kun je het beste een email sturen aan sportlokaal@ziggo.nl.

 

Veel sportieve groeten

Team SportLokaal